Connection has lost...

Vrijwilligers

Wil je vrijwilliger worden bij WelnU?
Wat tof, we kunnen je hulp namelijk zeker goed gebruiken! Met jouw hulp kunnen we al onze cursisten de Nederlandse les geven die zij nodig hebben om zich te redden in Nederland! Jij helpt mensen de vaardigheden ontwikkelen waarmee zij een simpel praatje kunnen maken met hun buurman, of hun eerste brief van de Nederlandse overheid lezen en begrijpen. Dit zijn vaardigheden nodig voor elk sociaal contact, en die wij daarom het recht vinden van iedereen die in Nederland woont. Als vrijwilliger bij WelnU ga je ongeveer 1 keer per week voor 2 uur aan de slag met onze cursisten om hen te helpen met Nederlands te leren. Het is afhankelijk van de stad waarin je woont op welk moment en welke locatie dit zal zijn.

Om stabiliteit te garanderen voor de cursisten vragen we je graag minstens 3 keer per maand een lesmoment beschikbaar te zijn. Vrijwilligers zijn bij WelnU betekent niet alleen lesgeven. Wij organiseren ook veel andere activiteiten, zoals een training om je lesgeef-kennis te verbeteren, een workshop van bijvoorbeeld een organisatie als Vluchtelingenwerk, of een mini-cursus Arabisch. Naast deze educatieve activiteiten, zijn er ook regelmatig borrels, gaan we samen met vrijwilligers en vluchtelingen naar een feestje of eten we voor/na de les samen.

Klinkt dit je goed in de oren?
Stuur dan een mailtje naar een van de mailadressen hieronder (van de stad waarin jij vrijwilliger wilt worden). We nemen dan snel contact met je op, sturen je een informatiebestand en dan kan de eerste keer les met jou als vrijwilliger erbij beginnen. Tot snel!

Utrecht: welnutaal@gmail.com
Rotterdam: welnurotterdam@gmail.com
Amsterdam: welnuamsterdam@gmail.com 

Staat jouw stad hier niet tussen?
Wij zijn ook altijd op zoek naar mensen die onze taallessen willen uitbreiden naar andere steden. Door onze ervaring hebben we veel kennis over het opzetten van taalles. Wij kunnen jou bijvoorbeeld helpen met het vinden van vrijwilligers, promotie doen onder cursisten en het vinden van een geschikte locatie. Ook hebben we al het benodigde materiaal, zoals promotieflyers voor cursisten en vrijwilligers en al het lesmateriaal, al klaar! Al dit materiaal en onze kennis en ervaring willen wij graag, natuurlijk gratis, met jou delen. Zou jij dit op je willen nemen of wil je meer informatie hierover? Stuur een mailtje naar welnutaal@gmail.com, dan nemen we graag contact met je op!